注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

梅晗,Nichol

Notting Hill,the blue gate...

 
 
 

日志

 
 
关于我

中国在线教育雅思阅读No1,一年间词霸营和阅读高分营学员愈2万.历任天道国际教育集团教学教务部总监,新东方VIP学习部教学总监, 英联邦项目经理,新东方集团培训师. 非典型双鱼男,双子,射手,狮子自动回避

网易考拉推荐

2009.09.26雅思A类阅读回忆  

2009-09-27 23:55:27|  分类: 雅思阅读机经 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

第三季度考试刚刚结束,近期会与大家分析一下学术类阅读考试规律及趋势,争取国庆之前完成,供大家备考时参考 :)

第一篇        学习历史作用

题型: Matching & T/F/NG & Sentence Completion

文章内容:

列举了N多个名人,然后每个人都描述了个人观点关于学历史的作用:

有人认为学历史有助于self-aware

有人认为学历史有助于认识现在

有人认为学历史不仅了解自身文化,还可以同时理解其他国家的文化culture(促进交流)。

有人认为历史是一个自然发生、兴旺、自我消亡的过程

有人认为历史是人们学习参考的例子,copy / imitate

Matching:1.understand human nature;

                  2. make better decision;

                  4. have examples;

                  (4个人名,6个选项中ABC是三胞胎选项,去掉一个不符合逻辑的选项,相当于5选4)

Sentence Completion:1.individuals; 2.evidence; 3.decline; 4.liberty; 5.conflict

                                      (根据人名定位)

 

 

第二篇        小冰期(Little Ice Age)

题型: List of Headings & Summary(有词库) & Matching(事物年代)

文章内容:

文中讲了一本介绍关于Little Ice Age的书,介绍了人和气候climate的关系,信息点分散。记得的一些信息点:

祖先的活动对气候的影响;

如何判断气候,填空选的答案是:Ice core & Tree rings;

Little Ice Age是怎么形成的,这个时期的气候有干旱,风暴,大雨的不规律自然想象的循环发生,不是一个稳定的冰川状态;

人们怎么通过Farming fishing去适应;

欧洲人如何改造;

List of Headings:iceberg related to nowadays

                             a study cover 1000 years

                             enough food at last

                             human effect on environment

Summary:1. ...tree; 2. ... account; 3.storms; 4.heat waves

Matching(事物年代):1.C (人们在别的地方耕作);

                                   2.C (砍树等的影响)

                                   3.B (养鱼pattern改变)

                                   4.A (人们发现别的地方)

                                   有5道题,问各是对应以下三个时期:

                                   medieval warm period(选项A);

                                   Little Ice Age(选项B);

                                   Modern warm period (选项C)

 

可以参考一下这篇论文,比雅思的阅读更清晰一些,会有帮助:

http://d.wanfangdata.com.cn/NSTLQK_NSTL_QK9005274.aspx

The 'Little Ice Age': Re-evaluation of an evolving concept

This review focuses on the development of the 'Little Ice Age' as a glaciological and climatic concept, and evaluates its current usefulness in the light of new data on the glacier and climatic variations of the last millennium and of the Holocene. 'Little Ice Age' glacierization occurred over about 650 years and can be defined most precisely in the European Alps (C. AD 1300-1950) when extended glaciers were larger than before or since. 'Little Ice Age' climate is defined as a shorter time interval of about 330 years (C. AD 1570-1900) when Northern Hemisphere summer temperatures (land areas north of 20 degrees N) fell significantly below the AD 1961-1990 mean. This climatic definition overlaps the times when the Alpine glaciers attained their latest two highstands (AD 1650 and 1850). It is emphasized, however, that 'Little Ice Age' glacierization was highly dependent on winter precipitation and that 'Little Ice Age' climate was not simply a matter of summer temperatures. Both the glacier-centred and the climate-centred concepts necessarily encompass considerable spatial and temporal variability, which are investigated using maps of mean summer temperature variations over the Northern Hemisphere at 30-year intervals from AD 1571 to1900. 'Little Ice Age'-type events occurred earlier in the Holocene as exemplified by at least seven glacier expansion episodes that have been identified in southern Norway. Such events provide a broader context and renewed relevance for the 'LittleIce Age', which may be viewed as a 'modern analogue' for the earlier events; and the likelihood that similar events will occur in the future has implications for climatic change in the twenty-first century. It is concluded that the concept of a 'Little Ice Age' will remain useful only by (1) continuing to incorporate the temporal and spatial complexities of glacier and climatic variations as they become better known, and (2) by reflecting improved understanding of the Earth-atmosphere-ocean system and its forcing factors through the interaction of palaeoclimatic reconstruction with climate modelling.

 

 

第三篇        神经美容(Neurological Cosmetics)

题型: 段落Matching & T/F/NG & Sentence Completion & Multiple Choices(主旨)

文章内容:

关于Brain Enhancer药品,是一种可以刺激大脑提高思维,记忆能力等的药物。记得的一些信息点:

开发出了各种的brain enhancer药品;

enterprise 吹嘘令大脑更聪明的药的例子;

说到在surgeries中的应用,Alzheimer治疗,通过电脉冲刺激前额ENHANCE大脑能力;

药对脑神经的作用,好的和副作用。

段落Matching:第一段 (这样对business men的好处);

                         第二段 (Description of principles about how brain works);

                         记得全部记忆不好的那段 (limited);

                         第一页的最后一段 (对作家的影响;那一段说可以改善verbal 20%);

T/F/NG:FALSE(发展很慢);

               NOT GIVEN(药坏处比好处大);

               FALSE(记得全部记忆好);

               TRUE(改善verbal);

               TRUE/NOT GIVEN(治疗哮喘的可以改进发展能力

Sentence Completion:1.plastic surgery;2.clever pill

Multiple Choices:C

 

感谢Venny & 徐秋璐的无私回忆:)

  评论这张
 
阅读(12202)| 评论(11)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017